Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!
* verplicht veld

Nacht van de Steenuil in het Meetjesland

Op zaterdag 18 maart kan je in Sint-Laureins, Zomergem en Vosselare op zoek gaan naar de steenuil. Maak kennis met het kleinste uiltje van Vlaanderen. (opgelet: de Meetjeslandse activiteiten gaan een week vroeger door dan de nationale campagnedag)

 

Steenuilenwandeling in Vosselare (Nevele)

Natuurpunt De Ratel Nevele en Natuurpunt Lovendegem


We beginnen met een korte beeldpresentatie over de steenuil, zijn leefwijze: biotoop, prooien, broedverloop, overleving, bedreigingen,… Hoe kunnen we de steenuil helpen? Daarna volgt een wandeling langs weilanden met knotwilgen, met grote kans om steenuil te horen en/of te zien. Nadien kan iedereen nog terecht in onze steenuilenbar.


Trefpunt
: 19u30, gemeentezaal (naast de kerk), Vosselaredorp 51, Vosselare
Contact: Toon Spanhove, 0497 02 02 72, natuurpuntderatel@telenet.beSteenuilenwandeling in Zomergem

Natuurpunt Zomergem


We maken kennis met de wereld waar de steenuil thuis is. We komen meer te weten over hoe hij leeft, wat hij eet en hoe zijn ideale wereld eruit ziet. We kunnen nu al zeggen dat dit een boeiende avond wordt.


Trefpunt:
19u30-23u, kruispunt Molenstraat, Rohoek, Rostraat Uitgem, Zomergem

Contact: Lode Van de Velde, lode_vdv@hotmail.comSteenuilenwandeling in Sint-Laureins

Natuurpunt Meetjeslandse Kreken

In het vroege voorjaar verraden steenuilen zich door hun kenmerkende roep, in de hoop daarmee een vrouwtje te versieren en concurrenten buiten hun territorium te houden. In de avondschemer maken we een fietstochtje door Sint-Laureins op zoek naar steenuiltjes. Vergeet je fluovestje en fiets niet en zorg dat je fietslichten werken, dat is een pak veiliger.


Trefpunt:
19u30, Dorpsplein, Dorpsstraat 91, Sint-Laureins

Contact: Bart Vandevoorde, Meetjeslandsekreken@NPMeetjesland.be, 0472 47 26 63 of ludo.goossens1@skynet.be, 0494 21 90 98

 

 

download de flyer
lees meer op www.natuurpunt.be/nachtvandesteenuil