Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!
* verplicht veld

Gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen 2012: welke ambities hebben de Meetjeslandse partijen rond natuur en milieu?

Alle Meetjeslandse politieke partijen kregen ons verkiezingsmemorandum in de bus. In het memorandum vind je onze visie op het toekomstig beleid voor het Meetjesland, zowel op gemeentelijk als provinciaal niveau.

Nu laten we de partijen aan het woord, met hun integrale antwoorden op onze memorandumenquête. Zo kun je als kiezer voorbereid naar de stembus. Onze vraag was: wat zijn jullie prioriteiten voor de verschillende natuur- en milieuthema’s? Als kritische kiezer rest je dan nog de oefening om ook de voorbije daden van de partijen naast deze woorden te leggen.

We danken alle partijen nadrukkelijk voor hun talrijke antwoorden. We hopen vooral dat dit de start betekent voor samenwerking met onze vereniging en onze lokale lidverenigingen, over de partijgrenzen heen.

Natuur en milieu verdienen aandacht - en vooral actie - in het Meetjesland, en die zal er ook komen. Want we telden 29 enquêtes, uit de 13 Meetjeslandse gemeenten. Jammer genoeg ontbrak vaak de reactie van grote partijen, anderzijds kregen we wel aanvragen tot overleg.

Lees de volledige antwoorden per gemeente (waar partijen samen vermeld staan (bijv. CD&V/N-VA) is sprake van een kartel):

 

Lees de antwoorden van de Meetjeslandse politieke partijen in onze samenvatting (dit artikel verscheen in ons tijdschrift 'Natuur en landschap Meetjesland', herfst 2012)

Lees de volledige antwoorden van de Meetjeslandse politieke partijen (pdf - 750 Kb)

Lees ons memorandum (pdf - 1,1 Mb)

Mijn partij heeft de vragenlijst nog niet ingevuld

 

Terug naar www.NPMeetjesland.be/verkiezingen