De vraag of het verstandig is om in ons groenarme landje het plukken van paddenstoelen te promoten, zal ik hier even buiten beschouwing laten. In dit veldboekje vind je een 170-tal paddenstoelen, waarvan een aantal giftige die op de linkerpagina’s vermeld staan als ‘oneetbare dubbelganger’ van een eetbare soort. Echt giftige soorten worden aangegeven met een symbool dat wel een beetje verdoezeld raakt door de plooi van het boekje.

Wijlen Marc Boone zei altijd: “Alle paddenstoelen zijn eetbaar, maar sommige maar één keer”. Ook in dit boek raadt men aan om een paddenstoel te laten staan in geval van twijfel. En laat ze anders ook maar staan, want ze zijn zo mooi…

Gaea Rysselaere

Eetbare en giftige paddenstoelen eenvoudig herkennen en onderscheiden (Hans E. Laux)
Antwepen: Kosmos, 2014
191 p.
ISBN 978 90 521 0973 2
16,99 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum