Je inspanningen voor een groene tuin worden beloond met de komst van een heleboel dieren. En deze gids bewijst dat er nogal wat leeft in een (natuurlijke) tuin. Na een inleiding over natuurlijk tuinieren vind je in deze gids alle soorten en formaten aan natuurdieren: van zoogdieren en vogels tot amfibieën, insecten, spinnen en slakken. Bij elke soort staat een duidelijke tekening en een tekstje uitleg: vindplaats, voedsel, zeldzaam of niet. Bij de vlinders staat ook de rups afgebeeld. Handig voor als je dat groene beest in je kolen op naam wil brengen. Als uitsmijter vind je op het einde wat meer informatie over het aanleggen van een tuinvijver.

Handig is dit boek wel: in één gids vind je de meest courante (tuin)dieren. Vijfhonderd zijn het er volgens de cover. Trek je galochen aan, ga op stap in je eigen tuin en vergeet je tuindierengids niet.

Gaea Rysselaere

Tuindieren gids (Richard Lewington)
Kosmos, 2015
207 p.
ISBN 978 90 2155 956 8
24,99 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum.