Dat is tenminste de boodschap van dit bondige basiswerkje. Een inleiding over het leven van de bij kan niet ontbreken. De verschillende onderdelen van de bijenkast worden besproken en welke kledij nodig is om als imker comfortabel te kunnen werken. Na een korte uitleg over de varroamijt kan je volgens dit boekje zelf aan de slag. Daarom vind je vervolgens praktische informatie over wat je week na week, maand na maand moet doen. De literatuur- en adressenlijst zijn zeer beknopt.

Een mooie start, maar volg als beginnend imker toch maar een cursus bij een imkersvereniging (zoals Imkersgilde Sint-Ambrosius, één van onze lidverenigingen).

Gaea Rysselaere

Bijen houden voor iedereen (Jeroen Vorstman)
Kosmos, 2015
121 p.
ISBN 978 90 5210 9848
16,99 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum