Een bosfeest vol vegetarische gerechten, dat is wat het boek ons belooft. Kleurrijk uitgegeven, zeer aantrekkelijk voor kinderen, eenvoudige recepten met een leuke naam. Het handige is dat het boek zich ook richt naar totale beginners in de keuken: welke groenten en fruit schil je wel of net niet? En wat is het verschil tussen roosteren en grillen, hakken en snijden? Op welke manieren kan je groenten leuk snijden?

Het boek is onderverdeeld per soort gerecht: snacks, dranken, maaltijden, salades, zoete en feestelijke recepten.  De auteur heeft haar best gedaan om ook minder voor de hand liggende ingrediënten of combinaties te gebruiken: boerenkool, flessenpompoen, bonen, komkommer met aardbei. Achteraan vind je nog inspiratie voor combinaties met brood, beleg en sausjes én een paar volledige menu’s.

Het enige wat ik mis, is het bosverhaal. Dit boek is duidelijk niet afgestemd op wat voor lekkers je in en rond (Europese) bossen vindt. In die zin is de titel van het boek nogal misleidend. Maar verder is dit een heel warm en opbeurend boek om van te watertanden.

Gaea Rysselaere

Het Forest Feast kookboek voor Kids. Kleurrijke en vegetarische gerechten voor jong en oud (Erin Gleeson)

Fontaine Uitgevers, 2016
111 p.

ISBN 978 90 5956 695 8
17,95 euro