Wie vaak op pad is met kinderen, kan dit boekje als inspiratiebron gebruiken. Ook voor kinderen zelf is het leuk om in te bladeren. Het boek richt zich op kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het boek begint met een overzicht van enkele landschappen (bos, duinen, park,…) en welke vondsten je er kan doen. Na een uitgebreid hoofdstuk voor de begeleider met waarschuwingen voor giftige of irriterende planten en dieren, over creatieve ontwikkeling van peuter tot kind en uitleg over kleuren bekomen, volgt het grootste deel van het boek: de voorbeelden. Die worden geordend per seizoen, wat handig is als je materiaal uit de natuur zoekt. Er zijn eenvoudige knutselactiviteiten, zoals bloemen of rupsen uit eierdozen maken, stempelen met bladeren en activiteiten voor oudere kinderen, zoals papier maken en vilten.

Het boek nodigt uit om naar buiten te trekken in alle seizoenen. Wat dacht je van een sessie schilderen op de sneeuw? Met takjes en bladeren kan je je schilderij opsmukken!

Gaea Rysselaere

Tekenen met takken en andere knutsels met natuurvondsten (Saskia Kopen en Barbara Rijpkema)
KNNV, 2015
159 p.
ISBN 978 90 5011 5414
19,95 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum