Dit boek is een oproep om het zelf aan te pakken: een volkstuin, een sociale werkplaats, een coöperatieve die lokaal voedsel verkoopt. Uit dit boek blijkt dat in ons land al heel wat inspirerende voorbeelden zijn, zowel rond tuinieren en voeding, wonen en energie, werk. De auteur deed zijn ronde in Vlaanderen en zag een divers aanbod, dat ook aan kwetsbare doelgroepen een kans geeft.

Het is verwarmend om te lezen dat overal in Vlaanderen initiatieven ontstaan die een nieuwe vorm van economie promoten. Dankzij de praktijkvoorbeelden is dit een inspirerend boek voor wie zelf ons Vlaamse wereldje wil veranderen naar een deeleconomie. Waarop wachten we nog?

Gaea Rysselaere

Van cohousing tot volkstuin. De opmars van een andere economie (Gerard Hautekeur)

EPO, 2017
ISBN
978 94 6267 094 5
213 p.
20,50 euro