Iedereen kan het

Avontuurlijk tuinieren is een makkie – althans volgens dit boek. De dames-auteurs blijven met beide voeten op de tuingrond en schreven ze dit boek uit eigen ervaring en met de hulp van deskundigen.

Heel wat aspecten van tuinieren aan bod, van een tuinontwerp en de plantenkeuze tot de soort verharding en hoe je het avontuur een handje helpt, met veel tips: een kikkergrot maken, een dode boom laten staan en er bijvoorbeeld eetbare paddenstoelen op kweken, een gat in de haag wordt een kunstwerk. Hier en daar komen specialisten aan bod die extra tips geven. Per seizoen komen enkele to do’s aan bod en ook enkele recepten.

Voor de beginnende tuinder is dit boek een goede start en wellicht een hele brok. Voor wie al wat vertrouwd is met (natuurlijk) tuinieren, is het een uitnodiging om vooral verder te blijven ‘avonturieren’ en zijn vooral de plantenlijstjes achteraan in het boek interessant: (eetbare) klimplanten, geurige planten, planten waar slakken niet van houden of hittebestendige planten.

Het boek is een tweede uitgave, enkel de cover is gewijzigd. In deze reeks kwam ook ‘Maak je eigen jungle‘ uit.

Gaea Rysselaere

Iedereen kan avontuurlijk tuinieren. Breng leven in je tuin! (Katja Staring en Nienke Plantinga)

KNNV, 2020 (2de druk)
247 p.
ISBN 978 90 5011 762 3