Testament

Ook als je er niet meer bent, kan je nog meer betekenen dan je denkt…

“Ik ben absoluut fan van Natuurpunt. Omdat ik alleenstaande ben, maakte ik een testament op waarin ik 60% van mijn erfenis aan Natuurpunt nalaat,” zegt Carine Theunynck

De natuur in je testament

Je kent vast wel een mooi stukje natuur dat je nauw aan het hart ligt. Natuurpunt zet zich elke dag in om zo’n plekken in Vlaanderen te beschermen. Je kan helpen door Natuurpunt of een project van Natuurpunt op te nemen in je testament. Natuurpunt kon dankzij legaten al heel wat projecten realiseren.

Afgezien van het voorbehouden of ‘reservatair’ erfdeel dat aan echtgenoot, kinderen, of in bepaalde gevallen aan ouders toekomt en waaraan een testament geen afbreuk kan doen, blijft er steeds een beschikbaar deel over. En ook als je geen erfgenaam met een voorbehouden erfdeel hebt, heb je het recht om het geheel of een deel van je vermogen over te maken of te schenken aan een stichting of vereniging. Schenk je aan een stichting of vereniging in de vorm van een duolegaat, dan kunnen je andere erfgenamen overigens flink wat successierechten besparen.

Vragen?

Wil je meer weten over legaten ten voordele van Natuurpunt? Je kan de brochure ‘Giften, schenkingen en legaten’ aanvragen bij Joost Verbeke, joost.verbeke@natuurpunt.be, 015 29 72 47 of lees meer op de website van Natuurpunt. Wens je hulp bij het opmaken van je testament? Neem ook dan gerust contact op. Joost maakt graag tijd om bij je thuis één en ander te bespreken.

De bestemming van een erfenis is een persoonlijke aangelegenheid die met de grootste discretie wordt behandeld.