Lekker beest!

Vlees uit onze natuurgebieden te koop

Natuurpunt schakelt bij het beheer van haar natuurgebieden onder meer Gallowayrunderen en schapen in. Om de natuurlijke aangroei van de kuddes in te perken, verkoopt Natuurpunt elk jaar een deel van de dieren.

De dieren eten wat in het gebied te vinden is, in de winter worden ze bijgevoederd met  hooi. En dat is heel wat anders dan de meeste runderen, die tegenwoordig met soja gevoederd worden. De vier magen van een koe zijn trouwens gemaakt om taaie grassen te verteren. Je begrijpt dat soja voor een koe dus helemaal niet gezond is, laat staan voor de mens die dit ‘soja’vlees dan op eet…

foto: Ludo Goossens

Samenwerking

Veeakker is het slagersbedrijf waarmee Natuurpunt sinds 2001 samenwerkt voor de verkoop van dat natuurlijk vlees. Het natuurvlees is afkomstig van dieren die grazen (graasden dus…) in natuurgebieden van Natuurpunt en andere organisaties. Veeakker is gespecialiseerd in de rechtstreekse verkoop van ecologische landbouwproducten van producent naar consument. Dat gaat via een winkel in Leuven, verschillende Bioshops en leveringsrondes.

Als de dieren van Natuurpunt op de klassieke markt zouden worden verkocht, zouden die heel wat minder opbrengen. Veeakker is immers bereid om meer te betalen om Natuurpunt te steunen.

12x per jaar koteletjes en worsten uit de natuur!

Leden van Natuurpunt kunnen dit zeer lekker en natuurlijk vlees à la carte bestellen. Het vlees wordt diepgevroren geleverd. Veeakker stort een deel van de inkomsten door ten voordele van onze Meetjeslandse natuurprojecten.

Je kan ook vis bestellen. Die komt natuurlijk niet uit de natuurgebieden, maar werd gevangen door de Vlaamse Duurzame Kustvissers in samenwerking met het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (Pintafish).

Lees meer over de filosofie achter deze actie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Je geeft je bestelling door via www.veeakker.be:

  • ga naar de webshop
  • kies ‘log in’ > nieuwe gebruiker
  • Vul je gegevens in (vergeet niet ‘Bent u natuurpunt-klant?’ aan te vinken)
  • Naar stap 2 van 2
  • Onder de kaart kun je je favoriet afhaalpunt kiezen: klikken in het vakje ’toer…’ en naar beneden scrollen tot je ‘Natuurpunt Meetjesland’ tegenkomt, je kan kiezen uit Aalter of Eeklo
  • Bevestigen
  • Je krijgt nu een klantnummer, die je ook per e-mail ontvangt
  • Nu kan je beginnen bestellen in de webshop. Let op! Bij het bevestigen van de bestelling opent een nieuw blad en moet je nogmaals bevestigen.

Heb je problemen met het inloggen of bestellen via de webshop, contacteer dan info@veeakker.be, Jan Versteden, 0478 69 22 26.

Bestel je na de opgegeven deadline, dan komt je bestelling op de lijst voor de volgende levering.

Je kan je bestelling ophalen in Aalter (parking Den Aard) en Eeklo (parking sporthal). Gedurende 15 minuten zal de koelwagen het pakket overhandigen aan de bestellers (zorg ervoor dat je op tijd bent!). Het exacte afhaaladres en -uur vind je in de webwinkel. Bestaande klanten krijgen voor elke volgende levering een oproep per mail van Veeakker om opnieuw te bestellen.