Hoeveel planten en dieren vonden we langs het kanaal Gent-Brugge…?

Op zaterdag 9 juni 2018 ging onze 1.000 soortendag door langs het kanaal Gent-Brugge. Met de hulp van heel wat natuurkenners brachten we meer dan 600 planten, dieren en paddenstoelen op naam in de vele natuurgebiedjes langs het kanaal. Zo krijgen we een beter zicht op wat hier voorkomt, kortom op de biodiversiteit langs het kanaal.

We bezochten topplekjes zoals het Patersveld en de Oude Vaart in Aalter, de bloemen- en insectenrijke kanaalbermen, de monding van het Vaardeken, de ontginningsputten in Merendree, … Er werd geïnventariseerd van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

bekijk alle waarnemingen van de 1.000 soortendag 2018 (kanaal Gent-Brugge)

bekijk foto’s van enkele waargenomen soorten 2018 (foto’s: Henk Wallays)

Bekijk alle waarnemingen van de 1.000 soortendag 2017 (Vaanders Aalter/Beernem)

Organisatie: Natuurpunt Aalter, Natuurpunt De Ratel-Nevele, Natuurpunt Natuurhistorische Werkgroepen Meetjesland en Natuurpunt en Partners Meetjesland

Contactjan.versigghel@skynet.be, 09 375 21 28

Is onderzoek en inventarisatie iets voor jou?

Wil je je graag verdiepen in een bepaalde soortengroep of je kennis bijschaven? Ga mee op één van de excursies rond planten, paddenstoelen, insecten of zoogdieren. Neem contact op met de Natuurhistorische Werkgroepen Meetjesland via chris.bruggeman@skynet.be of www.natuurpunt.be/natuurhistorische-werkgroep-meetjesland.

Je kan je waarnemingen ingeven op waarnemingen.be. Zo help je zelf actief mee aan het vergroten van de natuurkennis over onze regio.