Alle basistechnieken voor bio-dynamisch tuinieren komen aan bod. Het is een vrij complexe manier van werken: preparaten maken, maanstanden in de gaten houden,… Respect voor alle boeren die op deze manier werken!

Ben je een beginnen op vlak van tuinieren, dan is dit werk geen aanrader. Want wie pas begint te tuinieren, kan misschien ontmoedigd geraken door dit vrij technische werk. De basisinfo voor teelt en oogst is ook vrij beperkt. Dus zorg ervoor dat je eerst vertrouwd bent met tuinieren zonder pesticiden of kunstmest. Pas dan, en met veel vrije tijd, zal dit boek je kunnen bekoren.

Voor de bio-dynamische hobbyteler is dit bij mijn weten het eerste zo complete werk in het Nederlands.

Gaea Rysselaere

Het complete biodynamisch tuinieren. Teel en oogst in harmonie met de natuur en de kosmos (Monty Waldin)

Uitgeverij Jan van Arkel, 2018
ISBN 978 90 6224 035 7
253 p.
32,50 euro

Er is een inkijkexemplaar van het boek aanwezig in ons documentatiecentrum.