2x 4 km, 4,4 km of 6,5 km stappen langs verharde en onverharde wegen
De routes zijn ter plaatse bewegwijzerd
Honden enkel toegelaten op de gele (6,4 km) en oranje-blauwe (4,4 km) wandeling, maar wel steeds aangelijnd (op de andere routes graast vee en liggen verstoringsgevoelige stukken natuur)

Het Heidebos is een stevige brok natuur op de grens van het Meetjesland en het Waasland. Het natuurgebied biedt een verrassend scala aan biotopen van dennenbossen, berken-eikenbos, schrale graslanden tot – zoals de naam al laat vermoeden – gebiedjes met struikhei, dit alles doorspekt met machtige dreven van beuken en Amerikaanse eiken.

Voor de meeste wandelaars blijft de nazomer het favoriete wandelmoment, wanneer de heide een paarse golf trekt door het gebied. Of wanneer iets later de herfst het bos kleurt van scharlakenrood over okergeel naar tientallen tinten bruin en het bos bezaait met een ongeziene variatie aan paddenstoelen. Reeën of flukse eekhoorns die hun winterkostje bijeen scharrelen laten zich op dat moment vaak het best zien.

bekijk de kaart (pdf – verschijning in de brochure natuurgebieden, januari 2021)

fouten melden

Zit er een fout in deze route? Meld het ons.

achtergrondinfo

lees meer over het Heidebos