Krachtig theetje

Met ’thee’ bedoelt Ann Vansteenkiste in dit boek niet alleen de echte thee van de theeplant, maar ook kruideninfusies. Net zoals haar andere boeken, begint ze ook dit boek met enkele algemene regels bij het maken van thee: het beste water, de juiste theepot, het theemengsel enz. Na de inleiding wil je alvast geen zakjesthee meer in je pot laten dobberen!

Ook icetea, kefir en kombucha komen aan bod, met daarbij een lange lijst suggesties waarmee je een hele zomer lang elke dag een andere smaak kan uittesten. Er wordt een apart hoofdstuk gewijd aan hoe je de juiste sfeer kan creëren om thee te schenken en waar je op moet letten. Zowat een derde van het boek helpt je om de geschikte infusie te maken ter ondersteuning van een aantal lichamelijke klachten. Dit boek lijkt persoonlijker dan haar voorgaande werken, waarbij ze het niet nalaat om haar ergernissen en verontwaardiging over bepaalde tendenzen te verwoorden. Het boek werd in coronatijd geschreven, wat ze hier en daar ook vermeldt.

Gaea Rysselaere

De helende kracht van thee (Ann Vansteenkiste)

Sterck & De Vreese, 2021
224 p.

ISBN 978 90 5615 645 9