Winterbomenwandeling

Wist je dat je bomen ook kan herkennen aan de knoppen? Handig als de bomen (nog) geen bladeren (meer) hebben. In dit werk leert Godet je inheemse (en ook een aantal ingeburgerde) bomen en struiken herkennen.

Inleidend wordt wat uitleg gegeven over termen zoals ‘knopschubben’ en ‘bladlittekens’. Vervolgens worden 150 soorten beschreven, alfabetisch gerangschikt op wetenschappelijke naam. Heb je totaal geen idee welke richting je uit moet, dan moet je eerst de determinatietabel raadplegen. Of als je veel tijd hebt kan je bladeren en op de foto’s afgaan. Want aan de hand van verschillende macrofoto’s per soort krijg je zekerheid over de plantensoort. Enige minpunt is dat heel veel foto’s niet scherp lijken te zijn. Jammer.

Gaea Rysselaere

Knoppen en twijgen. Herkenning van inheemse bomen en struiken (Jean-Denis Godet)

Noordboek Natuur, 2021
432 p.

ISBN 978 905615 666 4