In 2018 bestaat Natuurpunt en Partners Meetjesland 25 jaar.

Onze vereniging zag in 1993 het licht onder de naam Natuur en Landschap Meetjesland. Dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Vier met ons mee!

Zou het niet fantastisch zijn: van de Lembeekse Bossen tot in de Aalterse bossen fietsen of wandelen in zalige rust, in propere lucht? Kleine bosweggetjes, verrassende stukjes natuur en nieuwe knuffelplekken. Ontmoetingen met reeën en eekhoorns. Toekomstmuziek…?

Nochtans werd deze muziek al in 2003 gecomponeerd. De ‘Bosuitbreidingsstudie Meetjesland’ was een ambitieus plan van zowel het middenveld als politici, van landbouwers en de toeristische sector. Tot onze grote frustratie kwam daar tot nu toe niet veel van in huis.

Dan doen we het zelf wel. Voor ons 25-jarig bestaan planten we samen met onze afdelingen én met jou 25.000 bomen tijdens de campagne ‘Bos voor iedereen’. Met giften van mensen en bedrijven kunnen we zo jaarlijks duizenden bomen planten in Vlaanderen. Meer info over de algemene campagne vind je op www.bosvooriedereen.be.

In het Meetjesland planten we op vier plaatsen extra bos aan, goed voor zes hectare nieuw bos.

En dit bos blijft bos, van en voor iedereen. Dus help ons om deze bossengordel te realiseren.

Stort een bos

Grond aankopen, een bos aanplanten en toegankelijk maken: dat kost geld. Een deel van dat geld krijgen we van de overheid in de vorm van aankoopsubsidies. Maar een groot deel moeten we als vereniging zelf bijleggen. Een benefiet organiseren, kalenders verkopen, giften van sympathisanten en bedrijven – zo doen we dat.

Kortom: jouw bijdrage is nodig om dat bos te kunnen planten.

Halen we samen met jou 25.000 euro op? Steun onze bebossingscampagne 25/25.000 online. Je kan gemakkelijk doneren via de online betaalmodule.

Giften vanaf 40 euro zijn trouwens fiscaal aftrekbaar, ook voor bedrijven. Stort je bijvoorbeeld 60 euro, dan krijg je daar volgend jaar ongeveer 25 euro van terug via je belastingsaangifte.

Plant een bos

25.000 bomen planten…? Dat kunnen we niet zonder jou. Breng je familie en een spade mee en kom op zondag 25 november 2018 op één van de vier locaties een paar bomen in de grond steken. Je schrijft mee geschiedenis.