In 2018 bestond Natuurpunt en Partners Meetjesland 25 jaar.

Onze vereniging zag in 1993 het licht onder de naam Natuur en Landschap Meetjesland. Dat lieten we niet onopgemerkt voorbij gaan. En jij vierde met ons mee!

We plantten maar liefst zowat 7.000 bomen op vier locaties in het Meetjesland, goed voor zes hectare. Hieronder vind je wat informatie over de actie.

CAMPAGNETEKST UIT 2018

Zou het niet fantastisch zijn: van de Lembeekse Bossen tot in de Aalterse bossen fietsen of wandelen in zalige rust, in propere lucht? Kleine bosweggetjes, verrassende stukjes natuur en nieuwe knuffelplekken. Ontmoetingen met reeën en eekhoorns. Toekomstmuziek…?

Nochtans werd deze muziek al in 2003 gecomponeerd. De ‘Bosuitbreidingsstudie Meetjesland’ was een ambitieus plan van zowel het middenveld als politici, van landbouwers en de toeristische sector. Tot onze grote frustratie kwam daar tot nu toe niet veel van in huis.

Dan doen we het zelf wel. Voor ons 25-jarig bestaan planten we samen met onze afdelingen én met jou 25.000 bomen tijdens de campagne ‘Bos voor iedereen’. Met giften van mensen en bedrijven kunnen we zo jaarlijks duizenden bomen planten in Vlaanderen. Meer info over de algemene campagne vind je op www.bosvooriedereen.be.

In het Meetjesland planten we op vier plaatsen extra bos aan, goed voor zes hectare nieuw bos.

En dit bos blijft bos, van en voor iedereen. Dus help ons om deze bossengordel te realiseren.