Presentatie “Natuur in het Meetjesland”

Presentatie ‘Natuur in het Meetjesland’ voor verenigingen en groepenPresentatie

Onze streek heeft qua natuur heel wat te bieden, ook al doet de naam Meetjesland misschien vooral denken aan een weidse vlakte. Naast het kreken- en dijkengebied in noordelijk Meetjesland, wordt het centrale Meetjesland gekenmerkt door bosgebieden. In het zuiden liggen enkele restanten van oude bossen en vinden we rond Nevele vooral veel water terug in het meersen-, bulken- en kouterlandschap van de Oude Kalevallei. Deze verschillende gebieden bevatten ook kanalen en allerhande zogenaamde ‘kleine landschapselementen’.

Wie dacht het Meetjesland te kennen, zal altijd wel ergens een onbekend stukje groen vinden. We willen zoveel mogelijk mensen warm maken voor dat groen in onze streek. Het toenmalige Natuur en Landschap Meetjesland werkte i.s.m. de provincie Oost-Vlaanderen, Streekplatform Meetjesland en verschillende van de onze -lidverenigingen in 2004 aan een presentatie over natuur in het Meetjesland. Een medewerker van Natuurpunt en Partners Meetjesland of één van haar lidverenigingen geeft aan de hand van een Powerpointpresentatie uitleg over de verscheidenheid aan natuur het Meetjesland.

Vraag onze presentatie aan!Wil je met je vereniging enkele uren genieten van de natuur in het Meetjesland? Contacteer ons! We spreken samen een datum af, jullie zorgen voor publiek en wij voor de rest. De voorstelling kan gekoppeld worden aan een activiteit in een Meetjeslands natuurgebied: een wandeling, een fietstocht, een beheersactiviteit,… De presentatie kan aangepast worden qua lengte en inhoud, op vraag van de doelgroep.

Onkosten: 50 euro
Duur: 1,5 tot 2 uur
Benodigdheden: zaal en evt. beamer met scherm

Contacteer ons