Korte Keten Meetjesland / Goeste

Korte keten is wanneer je voeding weinig of geen tussenschakels passeert – kortom: de kortste weg van boer tot bord. Fijn voor jou, want je weet perfect waar je voedsel vandaan komt. En goed voor de boer, die een eerlijke prijs ontvangt. Ook in het Meetjesland kan je ‘korte keten’ eten. Ons project Korte Keten Meetjesland en de opvolger Goeste helpen je daarbij!

Ben je op zoek naar een hoevewinkel, fruitautomaat, naar een voedselteam in je buurt? Wij hebben het op kaart gezet. Ons project liep af in juni 2018, maar we actualiseren de informatie op de campagnesite. Binnenkort vind je alle info ook op www.goeste-meetjesland.be.

www.korteketenmeetjesland.be

Restjesredders voor het Meetjesland

In Vlaanderen verspillen we elk jaar zo’n 1 miljoen ton voedsel. Met al dit verspilde voedsel kunnen we bijna 1.500 zwembaden vullen. Wanneer we in het Meetjesland voedsel verspillen, gooien we niet enkel waardevol eten weg. We verspillen ook land, water en energie die nodig waren om het voedsel te produceren. Voedselverspilling leidt tot +- 17.000 ton CO₂-uitstoot in het Meetjesland, door de productie van het verspilde voedsel en het voedselafval. Voedselverspilling draagt dus bij tot klimaatverandering.

Om de voedselverspilling in het Meetjesland terug te dringen organiseren de Restjesredders in 2018 en 2019 verschillende acties.

Red restjes op het veld, thuis en op school!

www.npmeetjesland.be/restjesredders