Arendsoog

Het 6de boekje in deze reeks voor kinderen bevat opnieuw foto’s die bijna uit het boek springen; de roofvogels kijken je stuk voor stuk indringend aan. Dagroofvogels komen aan bod in al hun aspecten: hoe ze worden bekeken in sommige culturen, waarom ze worden geringd, hoe het zit met hun lichamelijke eigenschappen, hoe je ze kan herkennen in de vlucht enz. Om het boek af te sluiten worden enkele veel voorkomende soorten voorgesteld, telkens op 2 bladzijden. Dit is een prima cadeau voor de jonge vogelaar (vanaf 10 jaar), verzorgd uitgegeven en visueel zeer aantrekkelijk samengesteld.

Gaea Rysselaere

Arendsoog. Over zeearend, slechtvalk, havik en andere gevederde jagers . – Geert-Jan Roebers, Stefan Halewijn . – Zeist: KNNV, 2010 . – 71 p. – ISBN 978 90 5011 336 6 . 17,95 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum.