Mos in het bos

Mossen determineren op basis van een foto? Volgens de auteurs kan het voor de meerderheid van de in België en Nederland voorkomende mossensoorten. Dit boek ontstond als ‘visuele’ aanvulling op de ‘Veldgids Mossen’ uit 1998.

Na een uitgebreide inleiding met de belangrijkste kenmerken per groep, worden de soorten per groeiplaats geordend en besproken. De foto’s zijn groot afgedrukt, vaak met een extra detail als inzet, en moeten de mosliefhebber in staat stellen de soort op naam te brengen. Zeer beknopt worden enkele kenmerken weergegeven. Dit boek vormt een mooie aanvulling op andere veldwerken.

Gaea Rysselaere
Fotogids mossen / Klaas van Dort, Chris Buter; Bart Horvers . – Zeist: KNNV, 2010 . – 384 p. – ISBN 978 90 5011 3120 . 49,95 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum.