Waterapp

Deze veldgids pakt het anders aan dan we gewend zijn. Bij de gids hoort een app (zie www.waterleven.net) waarmee je de meest voorkomende waterplanten en -dieren in Nederland op naam kan brengen. De foto’s uit de inleiding lijken ingescande dia’s. De planten en dieren worden voorgesteld aan de hand van kleurentekeningen, maar het boek is duidelijk niet bedoeld om er de soorten mee op naam te brengen. De vraag is wat deze gids heeft wat eerder verschenen gidsen niet hebben. Wie de app gebruikt, zal wellicht sneller op internet of in degelijke gidsen gaan zoeken naar meer informatie dan deze (weinig aantrekkelijke) gids te gebruiken.

Gaea Rysselaere

Vijver, sloot en plas (Marten Scheffer, Jan Cuppen)

KNNV, 2017
ISBN 978 90 5011 5353
264 p.
25 euro


Er is een inkijkexemplaar van het boek aanwezig in ons documentatiecentrum.