Retro orchidee

Dit werk doet denken aan de plantengidsen uit de jaren ’70 en ’80. Het geeft een overzicht van de Europese orchideeën en is speciaal bewerkt voor Nederland en België. Tegelijk is het een bijna meditatieve ervaring om in dit boek te bladeren. De tekeningen komen in dit A4-formaat goed tot hun recht en zorgen voor een zeer rustige vormgeving. De zachte aquarellen zijn stuk voor stuk kunstwerkjes, die de Zweedse illustrator in het veld maakte. Het mooiste is dat Bo Mossberg op zijn tekeningen de combinatie maakt van de plant met het landschap.

Je kan dankzij dit boek genieten van orchideeën zonder dat je het veld hoeft in te gaan. Fijn dat deze zeldzame, prachtige planten terug onder de aandacht gebracht worden.

Gaea Rysselaere

Orchideeën van Europa (Bo Mossberg, Henrik Aerenlund Pedersen)

Kosmos uitgevers, 2017
ISBN 978 90 215 550 7
207 p.
27,50 euro

Er is een inkijkexemplaar van het boek aanwezig in ons documentatiecentrum.