Het is een beetje raar om in dit seizoen nog te beginnen over zaaien en planten, maar dit boekje is het waard. Ten minste voor wie al een beetje ervaring heeft met moestuinieren. Heel kort wordt kort uitgelegd wat (niet) kan en waar je op moet letten bij moestuinieren in potten. Er wordt ook kort aandacht geschonken aan soorten potten en potgrond, water en voeding. Wie vanaf hier niet meer mee is, schaft best een diepgaander boek aan om goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan.

Interessanter is het deel waarin groenten worden beschreven die in potten kunnen. Ook minder bekende soorten zoals eeuwig moes en knolcapucien en zelfs quinoa en (water)meloen komen aan bod. Verwacht echter geen handleiding van a tot z. Elke soort wordt op één blad beschreven. De typische lay-out van Bauwens’ boeken nodigt uit om deze winter in alle stilte te focussen op het komende plantseizoen.

Gaea Rysselaere

Moestuin in pot (Peter Bauwens)
Lannoo en Forte, 2015
128 p.
ISBN 978 90 774 3709 4
14,99 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum