Een typisch winterklusje: een insectenhotel bouwen. Dertig ideeën en bouwplannen vind je in dit boekje. Sommige voorbeelden zijn echter wat ver gezocht of teveel een variatie op hetzelfde thema.

In die zin is het boek ‘Geef dieren een (t)huis’ interessanter. Het gaat verder dan insecten en in het eerste hoofdstuk wordt meer uitleg gegeven over een natuurlijke tuin als eerste maatregel om dieren naar je tuin te lokken. Daarna worden enkele insecten besproken, met telkens de mogelijkheden om hen te helpen, al dan niet met een zelf gemaakt onderkomen. Ook vogels en zoogdieren komen aan bod. Het boek bevat een aparte brochure met 15 bouwtekeningen, zodat je boek niet besmeurd raakt als je je werkplaats in duikt. Hierin vind je een foto, de afmetingen en benodigdheden voor een hommelburcht, een voederplank, een vlinderhotel enz. met telkens de verwijzing naar de pagina’s in het boek. Een mooi geschenk om je vrienden aan te moedigen voor natuurlijk tuinieren.

Gaea Rysselaere

Bouw je eigen insectenhotel. 30 eenvoudig zelf te bouwen nestkasten (Melanie von Orlow)
Kosmos, 2014
95 p. ISBN 978 90 5210 9787
12,99 euro

Geef dieren een (t)huis in je tuin of op je balkon. De beste ideeën voor natuurlijk tuinieren (Helga Hofmann)
Kosmos, 2015
ISBN 978 90 2155972 8
16,99 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum