Hier groeit: inheems

Dit praktijkboek hoort in de kast van elke omgevingsambtenaar en landschapsontwerper. Belangrijk aan dit boek is dat een groenbeheer wordt gestimuleerd met inheemse planten en dat op grote terreinen: landbouwgebied, openbare ruimtes en bedrijventerreinen.

Er is zowel oog voor bestaande initiatieven rond inheemse flora, als hoe je het zelf aanpakt: plantensoort per plantensoort, terrein per terrein, project per project.

Het inspirerend fotomateriaal toont aan hoe het kan. Dat het boek voor en door Nederland werd geschreven, is tekenend. België, waar wachten we nog op om onze grote terreinen te beheren zodat inheemse planten een kans krijgen…?

Gaea Rysselaere

Planten van hier. Praktijkboek voor een duurzame leefomgeving met inheemse flora (Henny Ketelaar e.a.)

KNNV, 2018
261 p.
ISBN 978 90 5011 6695