Op slakkenjacht

Met of zonder huisje? Je hebt ze in dit basiswerk allebei. En zeg niet zomer naaktslak tegen een egel-wegslak of een tijgerslak…

Omdat slakkenhuisjes sterk van kleur en zelfs vorm kunnen verschillen, worden per soort verschillende foto’s vermeld. Omdat het boek echt als veldboek is bedoeld, staan bij elke slak heel beknopt de afmetingen aangegeven, met een gekleurde bol hoe zeldzaam de soort is en daarbij een korte beschrijving. Er is zelfs een maattabel opgenomen. Je kan dus bij wijze van spreken je slak op het boek zetten om te zien of de grootte overeen komt met de soort die het zou kunnen zijn.

Opmerking: in het boek worden (bijna alle) Nederlandse soorten landslakken beschreven, maar op de Belgische situatie wordt niet ingegaan.

Gaea Rysselaere

Basisgids Slakken. Huisjesslakken en naaktslakken (Bert Jansen)

KNNV, 2017
136 p.
ISBN 978 90 5011 6275