Je eigen jungle

Stel je voor dat we alle particuliere tuinen in België en Nederland zouden kunnen omtoveren in mini-jungles. Dat zou fantastisch zijn voor de biodiversiteit en voor het welzijn van de bewoners. Een handboek is er in elk geval al met dit werk.

Hoe begin je er aan? Dit boek gaat niet echt stap voor stap te werk, maar je kan er in elk hoofdstuk uit halen wat je zelf interessant vindt: een mussenvertrek of insectenhotel? Een bijenhotel of groendakje? Kies maar.

Het boek is meer dan een pak tuintips. Tussendoor leer je ook de dieren en planten kennen die een jungletuin bevolken. Onbekend is onbemind, dus hoe meer je weet over wat in je tuin leeft, hoe meer je kan tuinieren op maat van je bezoekers.

Achteraan in het boek vind je een bescheiden bloei- en oogstkalendertje, met bij elke plant ook vermeld of het een groenblijver is in de winter.

Aan de slag, waar wacht je nog op?

Dit boek past trouwens in de reeks waar ook ‘Iedereen kan avontuurlijk tuinieren‘ toe behoort.

Gaea Rysselaere

Maak je eigen jungle. Zo zorg je voor meer dierenleven in je tuin (Katja Staring)

KNNV, 2020
192 p.
ISBN 978 90 5011 7296