3,5 of 8 km stappen langs verharde en onverharde wegen (laarzen of ander waterdicht schoeisel zijn noodzakelijk!)
De routes zijn ter plaatse bewegwijzerd
Honden toegelaten, maar wel steeds aangelijnd

Het Maldegemveld wordt wel eens ‘de Hoge Venen van het Meetjesland’ genoemd. Natuurpunt vormde het eentonige naaldbos om naar heide en werkt nog dagelijks aan het behoud van dit unieke, Europees beschermde gebied. Het Maldegemveld groeide uit tot één van de vele natuurpareltjes van de streek.

Geniet van een zeer gevarieerde en avontuurlijke wandeling. Kinderen vinden dit gebied helemaal top, ze zullen zich niet vervelen! Bovendien vinden ze onderweg enkele bordjes met telkens één van de 50 uitdagingen die ze kunnen aangaan. Boomklimmen of boomknuffelen van je lijstje afvinken? Check!

download het gebiedsplannetje met de oranje en blauwe route (bewegwijzering met bordjes ter plaatse)

fouten melden

Zit er een fout in deze route? Meld het ons.

achtergrondinfo

Lees meer over het Maldegemveld

Op deze tocht heb je kans op een ontmoeting met een ree. Bekijk onze filmpjes en leer iets bij over deze elegante dieren.