Paddenstoelen leren kennen

Deze fotogids is een eerste stap naar het herkennen van de verschillende paddenstoelenfamilies. In de ruime inleiding staan ook culinaire toepassingen en hoe je zelf paddenstoelen kan kweken. Alleen jammer dat wildplukken hier wordt gestimuleerd, ook in het hoofdstuk ‘Kinderen en paddenstoelen’. Daar zou in grote letters moeten worden vermeld dat paddenstoelen in het wild plukken in zowel Nederland als Vlaanderen verboden is. De auteur is een Zwitser, daar is plukken binnen een bepaald wettelijk kader wel toegestaan. Hier werd bij de vertaling dus helaas te weinig rekening mee gehouden.

Bij de soortbeschrijvingen is, naast de klassieke kenmerken en het voorkomen, aangegeven of de paddenstoel giftig is. Deze gids is een goede basisgids, maar echte paddenstoelenkenners zullen beamen dat één gids niet voldoende is om 100% zekerheid te hebben over het determineren van het gros van de paddenstoelen die je tegenkomt.

Lees ook onze recensie van de ANWB Insectengids uit dezelfde reeks.

Gaea Rysselaere

ANWB Paddenstoelengids. Alles over het vinden, herkennen, verzamelen en gebruik (Markus Flück)

Kosmos, 2021
413 p.
ISBN 978 90 215 8584 0