Positieve benadering van de wolf

De wolf lijkt zijn negatieve imago niet kwijt ter geraken, zeker niet nu hij ons landschap (en ons vee) opnieuw verovert. Met dit boek vol leuke tekeningen en weetjes is in elk geval een mooie poging gedaan om de wolf in een ander daglicht te stellen. Het boek zal jong en oud aanspreken.

Je leert iets bij over de verschillende soorten wolven en hun herkomst, typische kenmerken en gedrag, telkens gestoffeerd met grappige tekeningen en stripachtige verduidelijkingen. Ook waarom de wolf verdween uit onze streek wordt uitgebreid verteld. Tenslotte wordt ook de relatie van de mens met de wolf, met inbegrip van de wolf in kunst en cultuur, heel mooi verwoord en verbeeld.

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die geboeid is door wolven. Dat het boek ook artistiek erg zorgvuldig werd uitgewerkt, is een extra troef. Je moet dan wel even voorbij de sobere (maar fraaie) cover kijken, die in een boekhandel of webwinkel snel zal worden overgeslagen tussen andere, meer opvallende covers.

Gaea Rysselaere

Het wolvenboek. Over de oerwolf, weerwolven, de wandelwolf en nog veel meer (Pieter Feller; illustraties: Louize Perdieus)

Luitingh-Sijthoff, 2021
141 p.
ISBN 978 90 245 9388 0