Prikkel je smaakpapillen

Hoewel dit boek het gevolg is van een reportagereeks voor De Morgen Magazine, geeft het niet dat tijdelijke gevoel van een magazine. De vlotte stijl loodst je probleemloos van interview naar recept. Beide doen je zin krijgen om te kopen en te eten. De recepten zijn sober en vaak origineel, eenvoudig genoeg om ermee aan de slag te gaan.

Belgische saffraan of wijn? Ooit gehoord van haverwortel of het mangalica-zwijn? Wist je dat we in het Meetjesland een oude molen hebben waar op ambachtelijke wijze biobloem wordt gemaakt? Hopelijk houden deze gedreven ondernemers met visie het vol en raken de gegevens in het boek niet snel gedateerd. Ze verdienen jouw aandacht, proef hun producten.

 

Gaea Rysselaere

 

Vers van ’t veld. Producten, recepten en verhalen van kwekers (Heikki Verdurme, Agnes Goyvaerts, Broes Tavernier)

Lannoo, 2017
ISBN 978 94 014 4392 0
239 p.
25 euro

Er is een inkijkexemplaar van het boek aanwezig in ons documentatiecentrum