De winter is intussen bijna voorbij, maar toch willen we nog even dit boekje onder de aandacht brengen. Hierin vind je pro’s en contra’s over het bijvoederen van wilde vogels en op welke manier je kan voederen. Je vindt ook een lijstje van tuinplanten die vogels kunnen helpen. Interessant is het stukje over hoe bepalend de snavelvorm is voor welke vogels waar voedsel gaan zoeken. Verder kunnen doe-het-zelvers aan de slag met voederhuisjes en zaadbollen. Speurneuzen vinden in het boekje of ze te maken hebben met een ‘stamgast’ (regelmatige bezoeker van een voederplank) of een onregelmatige gast. Er werd ook een stukje gewijd aan voederplekken voor watervogels.

Gaea Rysselaere

Vogels voeren (Angelika Lang)
Antwerpen: Kosmos, 2014
192 p.
ISBN 978 90 5210 969 5
14,99 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum