Iets over permacultuur

De naam van de auteur deed bij mij geen belletje rinkelen en ook online is (behalve verwijzingen naar zijn boeken) weinig over de auteur te vinden. Dat deed mij besluiten dat hij geen ‘autoriteit’ is in de wereld van de permacultuur. In het boek zelf zitten ook nogal wat slordigheden, zoals verkeerde verwijzingen naar  beelden.

Permacultuur onderscheidt zich van het klassieke tuinieren door andere principes. Enkele daarvan zijn werken vanuit observatie en vervolgens plannen, het afstappen van omploegen en werken volgens een lage ecologische voetafdruk. Er wordt holistisch gewerkt: de visie op je tuin moet eigenlijk ook doorwerken in je levenswijze.

Uit elk boek leer je wel iets. In dit werk vond ik enkele trucjes die ik niet in eerdere tuinboeken tegen kwam, mulchen met wol bijvoorbeeld om slakken weg te houden en de bodem te verbeteren.

Gaea Rysselaere

Permacultuur (Andrew Mikolajski)

Manteau, 2019
208 p.
ISBN 978 90 223 3641 0