Diepgewortelde monumenten in foto’s

We staan er te weinig bij stil: ook bomen zijn monumenten die soms al eeuwen in ons landschap staan. Met een reizende fototentoonstelling wil de Natuurfotowerkgroep van Natuurpunt en Partners Meetjesland oude bomen in beeld brengen. Monumentale bomen vind je zowel in natuurgebieden als in parken en langs openbare wegen. Elke boom heeft bovendien een eigen verhaal.

Op hun zoektocht naar opmerkelijke oude bomen ontdekten de hobbyfotografen heel wat prachtige bomen. Geniet van een selectie uit hun fotoreeks tijdens de reizende tentoonstelling. De tentoonstelling opent in oktober in het nieuwe bosinfocentrum in Het Leen en reist daarna verder langs Meetjeslandse wegen. Op deze pagina lees je vanaf november ook de achtergrondverhalen bij de bomen.

Weet je zelf ergens een oude boom staan, heb je een verhaal bij een opmerkelijke boom of beschik je over oude foto’s van monumentale Meetjeslandse bomen? Contacteer Filip Vandenbossche, 09 378 62 12, monumentalebomen@NPMeetjesland.be en misschien komt jouw verhaal op de website.