De geur van vers hout komt je tegemoet als je door dit boek bladert. Laat de echte bosmens in je los. Hier leer je hoe je van vers (en doordacht gehakt) hout nuttige voorwerpen kan maken: van een lepel of een krukje tot een heuse werkbank. Het ziet er allemaal simpel uit, maar ik vermoed dat er toch wat zweet en bloed aan vast zit.

Er is veel aandacht voor materialen en onderhoud. Met enkele qr-codes ben je ook al snel online op weg om je verder te verdiepen in vellen, splijten en andere vaardigheden. Dit boek is een eye-opener voor beginners maar ook gevorderde ‘houtmensen’ halen er ongetwijfeld iets uit.

Gaea Rysselaere

Vers hout. Over het maken van stoelen, lepels en gereedschap uit vers geoogst rondhout (Sjors Van Der Meer en Job Suijker)

Forte Creatief, 2017
ISBN 978 90 5877 172 0
176 p.
25 euro

Er is een inkijkexemplaar van het boek aanwezig in ons documentatiecentrum.