Wilde tuin

Het boek start met een belangrijke vraag: hoe kom je aan je wilde planten? Bovendien leggen de auteurs uit hoe je zelf met zaad aan de slag kan gaan. Verderop geven ze inspiratie over hoe je je tuin kan inrichten, ook al is het maar een klein terrasje, een balkon, groendak of voortuin. Aan de hand van inspirerende foto’s, maar vooral van lijsten met planten per standplaats kan je zelf aan de slag. Onderweg krijg je ook informatie over het belang van je grondsoort.

Het boek sluit af met een overzicht van wilde planten doorheen de seizoenen met telkens een foto. Op die manier kan je je gemakkelijk een beeld vormen van mogelijke combinaties.

Het boek is een echte aanrader voor wie de tuin wil inrichten voor insecten en andere wilde dieren, maar daarbij ook oog heeft voor het esthetische aspect. In dit boek vind je vast en zeker inspiratie!

Gaea Rysselaere

Wilde planten in eigen tuin (Martin Stevens, Marlies Huijzer)
Noordboek Natuur, 2022
231 p.
ISBN 978 90 5615 869 9