Het zoveelste kook- en lifestyleboek van een bv? Mis. Dit boek is een echt hebbeding voor de hippe vegetariër en ecologist. Is het niet voor de minder courante recepten, dan misschien wel voor de talloze adressen en websites die je helpen op weg naar een ecologische levensstijl.

Het boek is opgevat vanuit de praktische geest en ervaring van een vrouw: je leest iets over voeding uiteraard, maar ook een hoofdstuk over ‘body & beauty’, ‘fashion’, ‘living’ en ‘on the move’. Een brede waaier aan interessante tips komt je tegemoet: een lijst van seizoensgroenten, een overzicht van de ecolabels en leuke adressen van biomarkten en -restaurants bijvoorbeeld. Maar het boekje bevat ook een overzicht van schadelijke stoffen in courante cosmetica met daarnaast enkele alternatieven. Op zoek naar ‘schone kleren’? Geen probleem, Evy Gruyaert weet er een antwoord op. Zelfs tips voor de klusser en poetser komen aan bod. En dan hebben we het nog niet over de frisse lay-out die het boek aantrekkelijk maken.

Met andere woorden: het ideale cadeau om je vriend(in) op groene ideeën te brengen. Ook voor de gevorderde ‘ecologist’ valt er nog heel wat nieuws te ontdekken in dit boek. Overigens dekt de titel niet helemaal de lading: de inhoud gaat gelukkig verder dan vegetarisme en doelt eerder op een duurzame levensstijl.

Gaea Rysselaere

Start to veggie (Hilde Smeesters, Evy Gruyaert)
Tielt: Lannoo, 2010
ISBN 978-90-209-8799-7
19,95 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum