Stap voor stap wordt in dit boek uitgelegd hoe je aan een buurttuin begint. Alles begint met een goed plan, wat vooral overleg en administratie vraagt. Bij dit deel moet je wel opletten: hier worden wettelijke kwesties besproken die in Nederland anders liggen dan in België.

Afsrakenlijstjes, weetjes, tips en geluksmomentjes breken de informatieve delen en loodsen je door alle stappen van het plan. Bovendien is het boek doorspekt met inspirerende foto’s. ook wie niet meteen een buurttuin start, kan ideetjes opdoen. Ook aan tips voor kinderen werd gedacht.

Verschillende tuinmodellen komen aan bod: van boomspiegeltuin (de ruimte onder een boom, bijv. op het voetpad) tot samsamtuin (een vorm van samentuinieren), van vlinder- tot kindertuin. Tenslotte staan er nog een paar voorbeeldtuinen uit Nederland.

Gaea Rysselaere

Buurttuinieren. Samen gaan voor leuk & lekker (Peter Kouwenhoven & Barbara Peters)

KNNV, 2015
159 p.
ISBN 978 90 5011 552 0
21,95 euro

Er is een inkijkexemplaar van dit boek aanwezig in ons documentatiecentrum